Matilanvirran kehittämissuunnitelma 

Ääneseudun Kehitys Oy on saanut Viisari ry:ltä Leader-rahoitusta Matilanvirran kehittämissuunnitelmaa varten. Hanke on päättynyt ja tehty suunnitelma siirretään toteutukseen. 

Matilanvirta

Matilanvirta on Konginkankaan ja Sumiaisten kohtaamispaikka. Se on alueen vesiliikenteen ja Keiteleen vesireitin solmukohta ja palvelupiste, josta saa tankattua sekä veneen että kuskin.

Matilanvirta on myös seudun mökkiläisten jokakesäinen vierailupaikka. Vihreän väylän kannalta Matilanvirta on tärkeä palvelupiste, joka olennaisesti täydentää reitin palveluita. Äänekosken kaupunki omistaa kesäkahvilan alueen ja rakennuskannan. Kaavassa Matilanvirta on matkailualuetta.

Kehittämissuunnitelma eli master plan 

Alueelle on tehty kehittämissuunnitelma, joka kattaa sekä maa-alueen, rakennukset, toiminnan että liittymisen viereisiin kyliin, Äänekosken matkailustrategiaan ja Vihreään väylään. Suunnitelman tekee yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa ammattitaitoinen konsulttiryhmä. 

Hankkeessa ovat olleet mukana Ääneseudun Kehitys Oy:n lisäksi Konginkankaan Kyläyhdistys ry ja Sumiaisten kk kyläyhdistys ry sekä MadCaps Oy.

 

Hankefaktat

Nimi: Matilanvirran kehittämissuunnitelma
Kokonaisbudjetti: 43 500 euroa
Rahoitus: Leader-tuki 31 320 euroa
Hyväksytty toteutusaika: 1.7.2015-31.12.2016

Lisätietoja:

Sakari Aho-Pynttäri
Puh. 020 6322861
sakari.aho-pynttari@aanekoski.fi